.
18_1354709431.original
18_1354709621.original
18_1354709775.original
18_1354709956.original

Reyner Banham Studio, Ely

A contemporary house and studio for an artist.

This house, designed for the artist Mary Reyner-Banham, provides adaptable and sustainable studio space and living accommodation using a series of moveable walls set within a glass and steel envelope.

The studio hosts exhibitions of Mary Banham’s work, together with the work of other artists. Daylight floods the interior, to both display and inspire the work of the artist; pilotis raise the studio above the flat Fenland landscape, offering the artist views across the surrounding fens. External venetian blinds prevent overheating, controlling or excluding the sun as required.

A simple open-plan arranged around a service, storage and kitchen core the internal space can also be sub-divided by full-height, insulated screen-walls which swing open to form a snug around an open fireplace.

“EllisMiller’s new studio for Mary Reyner Banham in the Cambridgeshire Fenlands demonstrates a sleek tectonic honesty allied to an environmental responsiveness.”
Neil Jackson, Architectural Review

RIBA Award 1999
Colourcoat Award 1998

Ellis Miller Achitects Reyner Banham Studio, Ely
Ellis Miller Achitects Reyner Banham Studio, Ely
Ellis Miller Achitects Reyner Banham Studio, Ely
Ellis Miller Achitects Reyner Banham Studio, Ely