.

New build mixed-use project in Kentish Town submitted for planning

103_1457449839.display

103_1457449840.display

A mixed-use residential scheme has been submitted to the London Borough of Camden for planning. The project consists of 9 high quality flats and office spaces aimed at SMEs, with a new landscape courtyard.

The site is a backland brownfield site that backs onto the railway and contains a disused warehouse frequented by squatters. It presents an opportunity to provide much needed housing in the area as well as reducing anti-social behaviour associated with the site.

The proposals use white bricks and perforated metal cladding to create a building that reflects daylight and contrasts with the dark engineering brick of the neighbouring railway arches. The landscaped courtyard is planted with an array of silver birch trees and wildflower beds to help create a hidden oasis behind the hustle and bustle of the main high street.

Proposals have been carefully designed with the latest BIM software, which has allowed highly accurate daylight / sunlight modelling. The resulting building limits the amenity impact on neighbouring properties and creates a building of the highest design quality.

14 February 2016